Belangrijkste mogelijkheden:

  • Berekent/telt het tijdverbruik van uw taken in seconden, minuten, uren, dagen, weken, maanden en jaren.
  • Organiseert uw taken op basis van een categorieboom.
  • Biedt de som- en gemiddelde statistieken van de numerieke kolommen voor de weergegeven taken.
  • Biedt een handige takenfilter.
  • Onthoudt automatisch de volgorde en breedte van de kolommen.
  • Kan de kolommen verbergen die u niet wilt zien.
  • Biedt vele handige opties.

Opmerking: Enkele licentie (1 PC) (levenslange-licentie ZONDER upgrades) is inbegrepen in deze versie.
Giveaway of the day — Easy Work Time Calculator 7.0

. Versie 4.0 kregen we op 7 november 2015. De blog van die dag.

Themida. De sleutel staat in de readme. Kent Nederlands. Discovery ziet waar de activatie wordt opgeslagen:

C:\Users\gebruiker\AppData\Local\TriSun_Software_Limited\Easy_Work_Time_Calculator_Url_5pgfqux0uc2smj3iswro4bzbkxpiq3f3\7.0.61.0


Dat tekstbestand bevat de sleutel en de zelf-gekozen naam. Bewaar dit bestand. Ik kon er (met de met Discovery gemaakte activate.exe) het weggevertje mee activeren op een schone virtuele ThinPC.

OT: ik ben Windows Home 1803 op een virtuele machine van mijn laptop aan het zetten. Dan kan ik kijken of Classic Shell daarop werkt. Via AnyDesk van de laptop werk ik op de desktop. Als de laptop zou instorten, moet ik de trap op en achter de desktop verder gaan. Tot nu toe gaat alles OK. Eerste verbetering: je wachtwoord is afgeschaft voor inloggen en vervangen door een pin. Tot nu toe was de pin facultatief die je zelf moest instellen. Nu maak je die tijdens de installatie aan. De taakbalk is niet zichtbaar. Pas als je de cursor neerzet op de plaats waar je het icoon voor het startmenu verwacht. verschijnt de taakbalk in zicht. Het opstarten gaat wel veel trager dan in gewend ben. Maar dat kan aan de virtuele machine liggen, die ik steeds hard moet uitzetten. Na een aantal keren aan- en uitzetten, het wissen van overbodige zaken als spelletjes en Defender uitschakelen, gaat het opstarten wel vlot. Classic Shell werkt niet. En de snapshots van VirtualBox blijken ook niet bruikbaar.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

OT: op de Duitse site is er wat herrie. Een nieuweling plaatste een posting die niet goed viel bij één moderator: "rotziger Slang" (ze komt uit Aken). Die legde haar zonder hoor en wederhoor een levenslange blokkade = gesperrt wegens "spammen" op, maar een andere moderator schrijft: "Marieanne hätte ich eine PN geschrieben mit der Bitte dieses Thema nicht für Unterhaltungen, sondern ausschließlich für Giveaways zu nutzen". Dat is geen blokkade, want niemand mag daar iets OT schrijven. Daar is de commentaarpagina voor. Maar begrijpelijk dat het zo bij haar overkwam: "Weitere Reaktionen oder Handlungen ... je nachdem wie die Antwort auf meine PN ausgefallen wäre." Kennelijk zijn de heren moderatoren het onderling niet eens?
Een van mijn eerste reacties werd ook zonder toelichting geschrapt. Bleek dat het weggevertje in kwestie rippen mogelijk maakt. Zelfs het schrijven daarover is op die Duitse site verboden. De tweede moderator schrijft wel "Bei der Entscheidung eines Mods, steht das gesamte Team dahinter." Onduidelijkheid troef. Wat staat hij nu wel of niet achter het door zijn collega opgelegde levenslang? En heeft de moderator inderdaad de macht iemand levenslang te blokkeren?? Ik begrijp de reactie van Joker wel: "Was mich betrifft, vorläufig werdet ihr von mir nichts mehr hören, Ich hatte euch eine alternative möglichkeit zu mir aufgezeigt, ihr wolltet diese nicht, gut, das ist zukünftig euer Problem, nicht mehr meins."
Ik heb dankzij de Duitsers vandaag een Nederlandse zegswijze geleerd. Joker schreef "... und da mache ich bestimmt nicht noch den Bock zum Gärtner". En na wat zoeken vind ik "Maak van de bok geen tuinman" betekent "Laat het werk nooit doen door iemand die er geen verstand van heeft". Een echte bok kan je nooit opleiden tot tuinman. Maar elke specialist is ooit begonnen als stagiair of jongste medewerker. De opvolger van de specialist hoeft bij aantreden nog niet evenveel kennis en ervaring te hebben.

De uitwisselmap staat wat verstopt in de wolk en de bestanden zijn versleuteld. Dit om te voorkomen dat ze per abuis onbedoeld kunnen worden geopend en gedraaid. Ze zijn uitsluitend bedoeld voor oudere Nederlandstaligen die moeite hebben met de installatie en/of activatie. Als u tot de doelgroep hoort en toegang tot mijn uitwisselmap wilt, moet u een mailtje sturen naar gergn apenstaart weggevertje punt com. U krijgt dan per mail de link, uitleg en de voorwaarden. De belangrijkste voorwaarde: niet doorgeven.

De posting van Ootje.

In de uiwisselmap staat een install_and_activate en een portable, gemaakt op een virtuele ThinPC, Nog niet getest.
Terug naar het begin.