De Mouse and Key Recorder is een verbeterd automatiseringshulpmiddel, waarmee vrijwel alle gegevensinvoer door toetsenbord en muis kan worden opgenomen en herhaald. De Recorder registreert niet alleen alle toetsenbord- en muisactiviteiten in elk venster, maar bevat daarnaast ook meer dan 135 extra opdrachten.

Met deze opdrachten kunt u de macro-run besturen (lussen, voorwaarden, goto, variabelen, enz.), bestanden manipuleren (verwijderen, hernoemen, enz.), starten of overschakelen naar programma's, cursors manipuleren, bestanden lezen / schrijven enz. enz.

The Mouse and Key Recorder-activiteiten worden op een duidelijke en compacte manier opgeslagen. Dit maakt het gemakkelijk om ze te bewerken. De macro's kunnen interactief opnieuw worden afgespeeld, door een planner of door een opdrachtregel.
Giveaway of the day — Mouse and Key Recorder 8.0

Van de aanbieder Kra-tronic kregen we hier nog niet eerder iets.

Systeemvereisten: Windows Vista/ 7 / 8/ 8.1/ 10 (x32/x64); Microsoft .NET Framework 3.5; screen resolution of at least: 768 x 1024; languages: English, German.

Geen Themida, een schone 32 bits msi-installer en .NET Framework_setup.exe bijgevoegd. Dat is een downloader. Geen sleutel nodig, pre-activated. Geen Nederlands, alleen Engels en Duits. Maar kent wel vele talen voor het toetsenbord, waaronder Nederlands.

Site van de leverancier

Installatie op een virtuele ThinPC lukt niet. Dan maar een virtuele W8.1 64 Pro gebruiken. Maar ook daar lukt .NETniet.% Draait goed in SandboxIE op de W10 64 1709 desktop. Maar de officiële portable draait niet in SandboxIE: "U kunt dit oplossen door het .NET Framework 3.5 in te schakelen; dit is een functie van het besturingssysteem in Windows 7 en Windows 8." meldt Microsoft me. Ik draai W10!. De programmamap uit SandboxIE van de desktop draait keurig geactiveerd op de W10 64 1709 laptop.%%

Trial te activeren met de activatiegegevens van het weggevertje? NEE

Er is ook een portable. Maar ik kreeg die niet aan de praat.

Bij gebruik wordt geen contact opgenomen met internet.

In de programmamap staat een korte handleiding in Engels en Duits. Hieronder de vertaling:
Belangrijke tips

De 'Muis en Sleutel Recorder' is een krachtig hulpmiddel. Zoals bij elke krachtige toepassing, moet er voorzichtig mee worden omgegaan. De 'Muis- en Sleutelschrijver' speelt alle commando's af die u in het macrobestand hebt opgeslagen. De recorder controleert niet automatisch of de situatie dezelfde is als voorheen toen u de macro opnam. Dat betekent dat als de Recorder 'uit de synchronisatie' raakt, er wat schade kan worden aangericht. In deze situatie worden verkeerde menu's aangeklikt, wordt OK ingedrukt voor 'verkeerde' commando's, enzovoort.
Hoe kunt u dergelijke ongemakkelijke en zelfs gevaarlijke situaties vermijden? Hier zijn enkele tips over wat u moet doen:
Lees de handleiding aandachtig door om de functionaliteit en de mogelijkheden van de 'Muis en Sleutel Recorder' te begrijpen.
Test macro's altijd zorgvuldig voordat u ze op 'hoge snelheid' of zonder toezicht uitvoert.
Plaats uw 'Muis- en Sleutelschrijver' zichtbaar in een hoek van uw scherm. (Schakel in het menu 'Hulpmiddelen' / 'Opties' / 'Algemeen' de optie 'Recordervenster altijd boven' in) Zo kunt u ook zien wat er gebeurt op het display van de Recorder. Verderop, als u het snel moet stoppen, kunt u de Recorder onmiddellijk openen.
In een "noodsituatie" kunt u ook op Alt + Pauzeren/onderbreken drukken om een macro te onderbreken. Daarna stopt de recorder onmiddellijk. (Notebooks e laptops: Fn Alt Pauze). Aanwijzing: Dit werkt niet altijd voor Windows Vista en Windows 7 als de focus op de browser ligt.
Gebruik de 'Algemene vertraging' van ongeveer 2000 om de acties stap voor stap te volgen. Als de macro niet doet wat u verwacht, klikt u op de knop 'stop' om de macro te annuleren.
Denk er bij het maken van een macro goed over na hoe lang de benodigde vertragingen moeten duren. Voorbeeld: Wanneer de Recorder moet wachten op een tijdrovende grafische conversie, stelt u de benodigde tijd in voor de grootste grafische conversie die u wilt uitvoeren. Voeg wat reservetijd toe. Een andere manier om op het einde van een operatie te wachten is het gebruik van {WaitForFocus of {WaitForEndFocus
Schakel alle storende toepassingen en apparaten uit. Schermbeveiligingen kunnen de recorder ernstig storen. Pop-up berichten en planners duwen de Recorder uit de synchronisatie. (Een Recorder OK is nodig om van het pop-up scherm af te komen). Verwisselbare harde schijven zoals JAZ gaan vaak in de slaapstand. Bij het opnieuw opstarten is het systeem enkele seconden inactief.
Wees u ervan bewust dat u niet met uw PC kunt werken terwijl de Recorder de macro afspeelt. Als de macro muisklikken bevat, moet u ervoor zorgen dat uw muis tijdens de macroreplay niet wordt verplaatst. Zie ook {{LockUI.

De "Muis en Sleutel Recorder" is naar beste vermogen getest op bugs. De auteur van "Muis- en Sleutelrecorder" is niet verantwoordelijk voor eventuele schade aan het systeem of de gegevens van de gebruiker als gevolg van het gebruik van "Muis- en Sleutelrecorder".

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Het ziet er interessant uit. Maar hoe steil is de leercurve? Bij het schrijven van deze blog moet ik dagelijks wel een aantal zaken steeds herhalen. Maar wil ik wel de tijd investeren om de macro's krypteller-proof te maken?

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

In de uitwisselmap staat een zip van de programmamap van de desktop. Die doet het goed op de laptop.

Terug naar het begin.