1AV Sound Recorder is een compacte applicatie met als hoofddoel het vastleggen en opnemen van audio vanaf alle beschikbare geïnstalleerde audio apparaten op het systeem naar MP3-bestanden met de kwaliteit en gewenste specificaties.
Giveaway of the day — 1AV Sound Recorder 1.0.1

. Versie 1.0.1 kregen we op 7 oktober 2017. De blog van die dag.

Systeemvereisten: Windows Vista/ 7/ 8/ 8.1/ 10 (x32 and x64); Intel 1.3GHz; 120MB HD; 256MB RAM; Minimum screen resolution of 800x600; Microsoft .Net Framework 4.0

Site van de leverancier

Trial te activeren met de activatiegegevens van het weggevertje? NEE: het weggevertje is een speciale, al geactiveerde versie

Bij de installatie wordt contact opgenomen met IP-adres 162.209.11.5.

Themida. Bij het uitpakken op de virtuele ThinPC wordt IP-adres 204.155.149.200 bezocht. In de readme zie ik geen sleutel. Niet nodig: we kregen een Giveawayoftheday-versie. 32 Bitter. Geen Nederlands. Maar u kunt zelf met lang.ini aan de slag en daarin het Engels vervangen door uw lievelingstaal.

In Windows\SysWOW64 staan wat noodzakelijke bestanden. U heeft dus in het algemeen niet voldoende aan de programmamap.

In Sandboxie op de virtuele W8.1 64 Pro zie ik in C:\Sandbox\GerGn\weggevertje\user\current\AppData\Local\_1AVSoundRecorder\1AVSoundRecorder.exe_Url_jag5ysbecigpo4wnbhi4ry3craqkwbku\1.0.0.0\user.config ook interessante dingen staan.

__Omdat we dit eerder kregen op 7 oktober 2017 verwijs ik u naar de blog van die dag.

In tegenstelling tot de vorige keer heb ik nu wel zowel een Cameyo als een klassieke portable gemaakt.

OT: via de andere weggever wordt vandaag Shining MP4 Converter v6.6.6 (lifetime license) geschonken. Ik heb daar twee portables van gemaakt, een install_and_activate met de registersleutel die de activatie bevat en een Sandboxie. De registersleutel bevat mijn mailadres en de activatiecode, geen machine-afhankelijkheid dus.Die zandbak heb ik gemaakt in een splinternieuwe Sanddboxie-installatie op een virtuele ThinPC, vervolgens gezipt en in Sandboxie op de desktop gezet. Daar draait het prima. Omdat Sandboxie zijn eigen virtuele register heeft, is het ook geactiveerd.

Zo'n video converter leent zich prima voor Sandboxie. Als er systeembestanden nodig zijn die zich niet in de zandbak bevinden, dan worden die van de onderliggende PC gebruikt. En de output staat altijd in de zandbak. Dus wordt het originele bronbestand nooit overschreven, zelfs als het resultaat dezelfde naam zou krijgen.

OT: Adriaan laat zich weer eens van zijn meest kleinzielige kant zien. Hij schrijft altijd dat hij geen enkel probleem heeft met het uitpakken van weggevertjes. En toch plaatst hij op de Engelstalige site een bericht waaruit blijkt dat hij de read-me niet leest of begrijpt. Vervolgens laat hij niet merken dat hij mijn tip heeft gelezen,begrepen en/of opgevolgd. Typisch Adriaan. Hij zal nooit toegeven een fout gemaakt te hebben of wat geleerd van de mede-posters. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat hij zijn mail niet heeft bekeken. Of de website. Ik mag dus eigenlijk nog geen conclusie trekken.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

Wegens gebrek aan belangstelling stop ik met de uitwisselmap. Ik maak voortaan alleen portables van weggevertjes die ik interessant vind en houd die voor mezelf. Ze zijn op verzoek nog wel beschikbaar.

Terug naar het begin.