Smart Defrag is een veilig, stabiel en gebruikersvriendelijk schijfdefragmentatietool die automatisch en intelligent maximale hardeschijf prestaties biedt. Met de nieuwe generatie ultra-snelle defrag engin, kan Smart Defrag 5 niet alleen een HDD defragmenteren, maar tevens een SSD trimmen voor versnellen van de schijf lees/schrijf snelheid en verbeteren van de duurzaamheid van de schijf. Gebruikers zijn in staat gemakkelijk grote bestanden te defragmenteren en vrije ruimten consolideren met de onlangs toegevoegde Large File Defrag en Free Space Defrag voor een nog efficiëntere defragmentatie. En de beste game ervaring met de Game Optimize optie in Smart Defrag 5.

Opmerking: de aangeboden licentie is geldig voor 6 maanden.
Giveaway of the day — Smart Defrag 5.8.6

. Versie 5.8.6 (of 5.7.1?) kregen we op 30 november 2017. De blog van die dag.

Systeemvereisten: Windows XP/ Vista/ 7/ 8/ 8.1/ 10

Site van de leverancier

Trial te activeren met de activatiegegevens van het weggevertje? JA (al is die niet identiek aan het weggevertje)

Bij de installatie wordt driemaal contact opgenomen met IP-adres 93.184.221.133 en tweemaal met 23.21.46.19. Bij activatie met 52.202.18.82. Alles via http.

Geen Themida. De sleutel staat in de readme. Geen Nederlands. 32 Bitter. Let op: wil Web Companion mee-installeren. En u abonneren op hun nieuwsbrief. Uitvinken als u dat niet wilt.
Ootje ziet wel dat het Nederlands kent:
NL

Discovery ziet heel wat activiteiten tijdens de activatie:

New and Modified Files
C:\Program Files\Common Files\IObit\Smart Defrag\appscription.dat
C:\Program Files\Common Files\IObit\Smart Defrag\RdmConfig.ini
C:\Program Files\Common Files\IObit\Smart Defrag\license.dat
C:\Program Files\IObit\Smart Defrag\LatestNews\LatestNews.ini
C:\Program Files\IObit\Smart Defrag\LatestNews\imagenews_B.png
C:\Users\gergn\AppData\Roaming\IObit\Smart Defrag\Config.ini
C:\Program Files\IObit\Smart Defrag\Register.log
C:\Program Files\IObit\Smart Defrag\LatestNews\imagenews.png

New and Modified Registry Keys and Values
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\IObit\Smart Defrag
Status

Met de activate.msi van Discovery kon ik het weggevertje activeren op een schone virtuele ThinPC en op een schone virtuele W8.1 64. QED.

Volgens de Duitse vrienden volstaan de onderstaande bestanden:
C:\Program Files\Common Files\IObit\Smart Defrag\license.dat+appscription.dat+RdmConfig.ini

Om dat te verifiëren, heb ik met Discovery een nieuwe activate.msi met deze drie bestanden gemaakt, waarbij ik alle andere wijzigingen tijdens de activatie in het Discoveryscherm heb gewist. Wat overblijft is een msi die de drie bestanden license.dat+appscription.dat+RdmConfig.ini in de map C:\Program Files\Common Files\IObit\Smart Defrag\ plaatst. Daarmee kon ik de trial activeren op een schone virtuele ThinPC en op een schone virtuele W8.1 64. QED.
De trial is niet behept met de uit te klikken extraatjes zoals het weggevertje.

Het is opvallend dat de activate.msi, gemaakt op een 32 bits machine, de drie activatiebestanden op een 64 bits machine op de juiste plaats zet, namelijk in de map

C:\Program Files (x86)\Common Files\IObit\Smart Defrag

Er zit dus kennelijk wat intelligentie in de msi's die Discovery maakt, waardoor de drie activatiebestanden op de juiste plaats voor een 32 bitter op een 64 bitter worden gezet. Wel zo fijn, want op een 64 bitter wenst Discovery niet zonder dure licentie te draaien. Op de 32 bits ThinPC draait de gratis versie van Discovery wel.

De klassieke portable maker kan niet alle .dat's maken. De Cameyo draait goed en bezoekt ook IP-adres 93.184.221.133.

Vorig jaar werd ons twaalf maanden beloofd en kregen we zes maanden. Nu het omgekeerde:

jaar

Op de desktop moest ik de Cameyo nog wel activeren. Maar daarna draait die goed:

een

Zo te zien worden vooral losse, grote bestanden gedefragmenteerd.

twee

Zelf zal ik dit twaalfmaands-weggevertje niet gebruiken. Windows zorgt prima voor defragmentatie.

OT: met msconfig kan je aangeven welke services je automatisch wilt opstarten. Omdat ik geen xbox heb, heb al de daarvoor benodigde services uitgeschakeld. Toen ik klik-en-klaar service van Microsoft Office uitschakelde, kon ik geen enkel Officeprogramma meer opstarten. Dus dat snel weer aangezet. De desktop staat op één plek en via een kabel verbonden aan internet. Dus daar heb ik de locatieservices en de service voor betaald internet uitgezet. Ook Bluetooth. Op de laptop staan de locatieservices aan, Bluetooth ook. Maar omdat ik 10 GB mobiele data per maand heb, staat ook op de laptop de service voor betaald internet uitgezet. En omdat ik ZoneAlarm als firewall gebruik en AVG als AV, kon ik de services van Midrosoft Firewall en Microsoft Defender uitschakelen. Want normaal worden die opgestart, ook als Defender is uitgeschakeld. Ik gebruik geen Microsoft encryptie, dus heb ik ook al die services uitgezet.
WWAN AutoConfig is wel nodig op de laptop: zonder dat heb ik geen internet. Hoewel BlackPiper anders schijnt te menen": "Mobile Network Connection (3G, 4G, LTE, Etc). Disable on devices without those options.". Tips uit Drenthe.

Iedere gebruiker kan op die manier met trial-and-error onnodige diensten uitzetten. SchoonePC heeft ook adviezen.

De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.
Bij een overigens niet geheel geslaagde installatie in Sandboxie van de W10 desktop krijg ik direct al een Nederlandse versie.

spel

Terug naar het begin.