ApowerREC is een professionele schermrecorder voor Windows. Het beschikt over redelijk goede opnameprestaties en kan alles opnemen op uw computerscherm, inclusief uw bureaubladactiviteiten, live streaming video's, online lessen, webvergaderingen, enz. U heeft de keuze om het volledige scherm op te nemen of een bepaald gebied, inclusief geluid, en ook kunt u een webcam openen en tegelijkertijd met uw scherm opnemen.

Belangrijkste mogelijkheden:

  • *Neem tegelijkertijd scherm en audio op;
  • *Neem op in de Picture-in-Picture-modus;
  • *Ondersteuning taakplanner;
  • *Ondersteuning voor het maken van screenshots;
  • *Ondersteuning automatische stop-opname;
  • *Meerdere video/audio output formaten;
  • *Annotaties aan de video toevoegen tijdens het opnemen;
  • *Ondersteuning voor uploaden naar ShowMore - een gratis cloudopslagplatform;
  • *Delen via YouTube/Google Drive/Dropbox met één klik.

NB: Licentie voor één jaar. Waarom eigenlijk die beperking? De leverancier hoeft geen nazorg te bieden. Of is het voor Ondersteuning voor uploaden naar ShowMore - een gratis cloudopslagplatform?
Giveaway of the day — ApowerREC 1.1.3

Deze titel kregen we niet eerder. Wel iets vergelijkbaars: Apowersoft Screen Recorder Pro 2.1.1 werd aangeboden op 20 februari 2016 (Ootje: bedankt). De blog van die dag.

Systeemvereisten: Windows 10/ 8/ 7

Site van de leverancier

Trial te activeren met de activatiegegevens van het weggevertje? JA: trial en weggevertje verschillen en u kunt alleen activeren met het weggevertje.

Bij de activatie wordt contact opgenomen met IP-adres 195.27.31.213, 221, 224 of 225. Het zal wel een hele C-reeks zijn. Ik zag toevallig deze drie.

Geen Themida. De sleutel staat in de readme. Heeft wat extra's nodig: Microsoft .NET Framework 4.5. Dat wordt met uw instemming zo nodig opgehaald en geïnstalleerd. 32 Bitter. Kent Nederlands. De plustruc werkt niet, 33Mail wel. Maar ik snap niet hoe ik de sleutel kan invoeren om meer dan drie gebruiksdagen te krijgen.Ootje zal het wel ontdekken. Als ik naar een eerder weggevertje van deze aanbieder kijk, gaat me een lichtje op. Ik probeerde via de trial te activeren, maaar dat lukt niet. Het moet met het weggevertje. Dan komt het venster om de sleutel in te voeren automatisch. Als die is aanvaard, is het account automatisch opgewaardeerd naar één jaar.

Als ik het weggevertje af- en weer aanmeldt met mijn mailadres en wachtwoord, ziet Discovery waar dat wordt weggeschreven:

New and Modified Files
C:\Users\gebruiker\AppData\Roaming\Apowersoft\ApowerREC\passport.userinfo C:\Users\gebruiker\AppData\Roaming\Apowersoft\ApowerREC\log\Apowersoft.CommUtilities.log

Het gaat natuurlijk om het bestand C:\Users\gebruiker\AppData\Roaming\Apowersoft\ApowerREC\passport.userinfo.

Inmiddels heeft de maker alle te ondernemen stappen gepubliceerd. Inclusief de code. Ik mag de code niet verraden, de maker zelf wel.

De handleiding

Omdat ook Microsoft .NET Framework 4.5 erbij wordt gezet, waardoor de portables erg omvangrijk zijn en ik een prima alternatief heb in de vorm van FSCapture, sla ik de gemaakte portables niet op. Als er ooit een vraag naar is, kan ik ze altijd nog met behulp van de trial maken. Maar dan zou de gebruiker zelf al een account voor een jaar hebben moeten maken. Dat account is alleen vandaag aan te maken.

De genoemde jaarprijs van €39,95 is exclusief BTW. Belachelijk duur voor de af-en-toe (casual) gebruiker..

Ik heb een eeuwigdurende licentie voor FSCapture. Die kostte mij rond de €20 en daar kan ik alles mee wat ik nodig heb. Zelfs uploaden naar een ftp server. Dus misschien ook wel naar DropBox? Ik ga het weggevertje daarom niet uitproberen.

De officiële site van vandaag:


De blog van de vorige keer:


De ervaringen van de Duitse vrienden. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

spel

Terug naar het begin.