Mail Terrier kan binnen enkele seconden door eindeloze mappen met e-mails zoeken, met slechts één trefwoord, zin of een combinatie van beide. Het is veel krachtiger dan de standaard ingebouwde zoekopties bij het doorzoeken van e-mails die zijn ontvangen van meerdere programma's (Outlook, Yahoo, Gmail, Thunderbird, enz.). Ondersteunde bestandstypen zijn onder andere: MSG-, EML-, MIM-, EMLX-, PST- en MBOX-bestanden.

Gebruikers selecteren over het algemeen één woord of een zin om te zoeken met Mail Terrier, maar het is evengoed in staat om naar een complexe reeks woorden of een specifieke zin te zoeken. Bijvoorbeeld: de app kan een e-mail vinden met de woorden 'huis' en 'koper' in de body, als er minder dan twee woorden tussen de zoektermen staan. Maar Mail Terrier kan ook zoeken naar de specifieke uitdrukking: "blauw huis zonder koper." Daarnaast kan Mail Terrier ook woorden uit een zoekopdracht uitsluiten.

De app is handig voor thuisgebruikers, maar ook voor advocatenkantoren of politie en onderzoekers, iedereen die heeft te maken met een grote hoeveelheid e-mails van een verscheidenheid aan programma's op zoek naar een bepaald stuk informatie of bewijsmateriaal.
Giveaway of the day — Mail Terrier Home 1.1.0

. Deze titel kregen we hier nog eerder van CoolUtils. De blogs over CoolUtils weggevertjes.

Systeemvereisten: Windows 2000/ 2003/ Vista/ 7/ 8/ 10

Site van de leverancier

Trial te activeren met de activatiegegevens van het weggevertje? JA (ik kan op deze Linux-machine niet direct controleren of twee bestanden identiek zijn. Op de virtuele W7 Starter heb ik het Windows vergelijkingsprogramma niet staan.)

Bij de activatie wordt contact opgenomen met IP-adres 104.18.33.78.

Geen Themida, dus een schone installer met CRC E35CBBC8. In de readme staat de sleutel. 32 Bitter. Kent Nederlands. De virtuele Windows 7 Starter werkt engerniswekkend traag op deze ex-Vista laptop, waar nu een Linux-versie op staat.

Volgens de Duitse vrienden staat de activatie in C:\Program Files\CoolUtils\MailTerrier\Cde.

Ik zie dat bestand Cde trouwens op een andere plaats staan: C:\Users\Public\Documents\Softplicity\MailTerrier\Cde

Maar Discovery attendeert mij ook op een registersleutel:

[HKEY_USERS\S-1-5-21-1163078533-253999390-3543546155-1000\Software\Softplicity\MailTerrier]
"Cde"=-

Bewaar ook die registersleutel. Die volstond om het weggevertje te activeren op een schone virtuele ThinPC. QED.

OT: Adriaan lijkt een truc gevonden te hebben om de moderatie te omzeilen. Want ik kan zijn bijdrage lezen met de tekst "Jouw reactie wordt bekeken door een moderator.". Of hij zet domweg die zin zelf onderaan zijn posting bij het indienen. Misschien de moeite waard om te testen? Maar is het niet een teken van zwakte om de moderatie via een truc te omzeilen?
En later blijkt die posting van hem verdwenen, maar heeft hij die iets gewijzigd weer geplaatst.

De zelfgemaakte portable draait niet op de desktop. De Cameyo wel, al is de activatie niet meegekomen - kennelijk systeemgebonden. Na activatie kan het weggevertje met de Deep Search mode veel backup pst-bestanden vinden. maar crasht bij de eerste zoekopdracht: Hetzelfde geldt voor Sandboxie en echte installatie. Mijn Aternatief: MailStore Home Portable.

Misschien dat ik het dinsdag op mijn laptop kan zetten.

crasht

De officiële site van vandaag:


De blogs over alle weggevertjes van deze aanbieder:


De ervaringen van de Duitse vrienden, met name Joker0502. En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

Terug naar het begin.