BLACK&WHITE projects 4 is het perfecte gereedschap voor alle fotografen met een bijzondere affiniteit voor zwart-wit foto's om hun creatieve stempel te drukken. De nieuwe spectral sensitivity engine biedt mogelijkheden om de grijswaarden te begrijpen voor iedere geconverteerde kleur en deze aan te passen naar iedere toonwaarde. De 80 handgemaakte presets bieden een overvloed aan opties op basis van de verborgen gegevens van uw afbeeldingen. Geef uw foto een 100% analoge finish met high-res film emulaties afgeleid van klassiekers als Ilford, Kodak, Rollei en Fuji.

  • Nieuwe algoritmes voor perfecte monochrome filter emulaties;
  • Verhelder en verbeter details;
  • Sterke expressies, zelfs met slechte lichtomstandigheden.

Giveaway of the day — Black&White projects 4 elements

. Deze versie kregen we op 11 maart 2017. De blog van die dag.

Systeemvereisten: Minimum: Windows 10/8/7 (32 Bit); Prozessor Core Duo; 2 GB HDD; 1.280 x 1024 Pixels Screen Resolution; Graphic: DirectX-8-compatible, 128 MB, 32 bit colour depth

Site van de leverancier. De originele link doet het niet.

Trial te activeren met de activatiegegevens van het weggevertje? Nee.

Bij de activatie wordt contact opgenomen met IP-adres 144.76.118.210.

Geen Themida, geen sleutel in de readme. Op het begin van de installatie opent zich een link om uw sleutel aan te vragen. Ik gebruikte 10 Minute Mail. Ze vragen veel, maar uw mailadres en wachtwoord volstaat. Maar als ik te lang op mijn 10 Minute Mail moet wachten, gebruik ik de plustruc van Gmail. Daar komt wel snel een mail binnen. Maar er is een nadeel verbonden aan de plustruc: je kan die niet afmelden van de nieuwsbrief! Net als vorige keer doet 33Mail het niet. Heeft ook Microsoft Visual ++ of zoiets nodig.

Na invoeren van de user ID en de sleutel begint de installatie van deze 64 bitter die geen Nederlands kent in de zandbak. Na het activeren kopieer ik de programmamap naar de testmap. Daar draait het ook, maar ik moet het wel nogmaals activeren. Na verplaatsing naar de map met portables is het nog geactiveerd.

De activatie staat in het register:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\MT66\BLACK & WHITE projects 4 elements]
"mt66_settings"=-

Als ik de registersubsleutel weghaal, is de semi-portable niet meer geactiveerd. Voeg ik de subsleutel verwijder, is de semi-portable weer geactiveerd. QED. De vorige keer was al gebleken dar de subsleutel systeemafhankelijk is. Vandaag blijkt dat ook, want de registersleutel doet het niet op een virtuele W8.1 64. Maar ik kan met de sleutel van vandaag de seimi-portable daar activeren en met RegFromApp die sleutel afvangen en bewaren. Voor de zekerheid heb ik wat eigen mailadressen aangemaakt en na het ontvangen van de sleutel weer gewist.

De registersleutel van de virtuele W8.1 wordt niet geslikt op een virtuele W7 64. Ook de activatiesleutel is niet bruikbaar. Want hij is te vaak gebruikt. Als ik vervolgens de virtuele W8.1 opstart, doet de registersleutel het daar ook niet meer, evenmin de activatiesleutel. U heeft dus per PC een activatiesleutel nodig.

Het bijzondere van dit programma is dat je elke kleur afzonderlijk in een eigen te kiezen grijstint kan omzetten.

Twee positieve beoordelingen, van JohnL en ouialaraison. Zie ook deze ervaringen

Handleiding

Eeen voorbeeld van de maker, wel met 256 kleuren = 8 bits, ipv 24 bits.

voorbeeld


Een eigen screenshot in zwart-wit, nu 68 kB ipv de originele 17 kB:

ZoneAlarm


Maar ik kan met mijn eigen FastStone Capture ook een zwart-wit versie maken. Die is met 16 kB compacter en vind ik beter leesbaar, behalve de buttons onderaan:

ZoneAlarm FastStone


Uitleg van de maker:

Iets anders: Online GIF maker and image editor

De ervaringen van de Duitse vrienden, met name Joker0502 ... wir sind die Macher.... En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

De officiële site van vandaag:


De blog van de vorige keer:


Terug naar het begin.%%