Zoolz is marktleider op gebied van cloud opslag. Onze missie is het om een betaalbare en veilige oplossing te bieden. Ons innovatieve platform is gemaakt met de gebruiker in gedachten. De ervaring van de gebruiker is gericht op gebruiksgemak. Maar dat is nog niet alles, met een paar klikken beveiligt u al uw belangrijke data met encryptie op militair niveau. Raak dus uw sleutel niet kwijt!

Wat is inbegrepen?

  • Levenslange back-up;
  • Één gebruikerslicentie;
  • Cold Storage;
  • Beschermt foto's, video's en documenten;
  • Supersnelle upload;
  • Data wordt nooit verwijderd!

Let op, u moet een nieuw account maken om van de aanbieding te profiteren!
Giveaway of the day — Zoolz Cloud Archive for Home (100GB)

Dit aanbod kregen we eerder op 18 augustus 2017. De blog van die dag.

Systeemvereisten: Windows 7 at least SP1/ 8/ 8.1/ 10/ Windows Server 2008 R2 at least SP1/ Windows Server 2012 and above; At least 512MB of RAM; Intel Pentium 4 processor or above; AMD Athlon 64; 200 MB of free hard drive space

Site van de leverancier

Trial is hoogstwaarschijnlijk bruikbaar.

Bij de installatie wordt contact opgenomen met IP-adres 52.216.136.69 om spullen van Microsoft op te halen. Daarna contact met 95.101.2.67 en bij de activatie met 54.221.232.182.

Schone installer, geen Themida. In de readme een link om de sleutel aan te vragen. Geen Nederlands. 64 bitter, althans op een 64 bitter, want de installatie komt in %Program Files%: C:\Program Files\Genie9\Zoolz2. Er wordt ook automatisch een Redistribution Package (van Microsoft Visual C x64 Additional Runtime - 14.12.25810) opgehaald en geïnstalleerd.

Bij de aanmelding moest ik een andere naam en mailadres gebruiken dan vorige keer. Helaas wordt de Gmail_plus_truc doorzien. Dan maar een ander Gmailadres gebruikt. Behalve naam en mailadres moet ik ook een wachtwoord invoeren. Dankzij Chrome versie 69 hoeft dat niet meer. Chrome genereert zelf een niet te onthouden wachtwoord en bewaart dat voor mij. In dit geval wel zo handig. Maar ik moet het wel bij de hand hebben bij de activatie. Voor de goede orde nog een account aangemaakt met een 10 Minute Mailadres en hetzelfde wachtwoord.

De activatie staat in
C:\Users\gebruiker\AppData\Roaming\Genie9\Zoolz\Jobs{{6E820F39-1F0F-4C22-A9F6-5E7CAE6F6FA7}}
Als ik die map wis, moet ik mij weer aanmelden. Bewaar die map. Ik kon er het weggevertje mee activeren op Sandboxie van de productielaptop. QED.

Net als vorige keer mislukt de Cameyo en de klassieke portable.

Het is niet in Linux beschikbaar en onder wine kon ik het niet installeren.

Handig: je kan makkelijk aangeven welke mappen in de Zoolz cloud moeten worden opgeslagen. Verder loopt alles automatisch. Ik heb met DropBox wel eens mijn vingers gebrand door alles te "wissen" doordat Windows een andere drivelettter toekende aan de extra HD met de lokale DropBox. DropBox meende toen er goed aan te doen ook de cloud leeg te maken ...

Gratis = geen garantie. Zet hier dus geen unieke zaken in die u niet kwijt wilt of mag raken, zoals uw financiële gegevens van de laatste vijf jaar. Want als de aanbieder er genoeg van heeft, of failliet gaat, gaat de stekker eruit.

Gezien de diverse negatieve commentaren van mensen die weten waar ze het over hebben, houd ik het maar bij mijn 1 TB DropBox. Die kost mij wel rond de €100 per jaar, maar dan heb ik ook wat goeds.

OT: Chrome Remote Desktop werkt redelijk op het chromebook. Op de iPhone met iOS 11 werkt het wel, maar is alles klein. Op mijn zes jaar oude iPad met iOS 9 - niet meer op te waarderen, want het is een 32 bit machine - is het niet doenlijk. Mijn vrouw is de deur uit, dus heb ik het snel op haar iPad Pro uit 2017 gezet. Daar kan ik in ieder geval makkelijk teksten invoeren. En werkt het scrollen met twee vingers. Raar is dat ik na een punt niet automatisch een hoofdletter krijg, zoals de iPad standaard doet. Tja, je moet niet teveel verwachten.

De ervaringen van de Duitse vrienden, met name Joker0502 ... wir sind die Macher.... En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

De officiële site van vandaag:


Terug naar het begin.