Daily Journal is een handige applicatie waarmee u uw account kunt beveiligen met een wachtwoord, zodat anderen geen toegang hebben tot uw privégegevens. U kunt het gebruiken om uw memoires te schrijven en om belangrijke afspraken op te slaan.

Het hoofdvenster bevat een agenda die kan worden gebruikt om tussen items te navigeren, en met de ingebouwde zoekfunctie kan dit nog eenvoudiger. Met dit programma kunt u alle lettertypen selecteren die op uw systeem zijn geïnstalleerd en kun je de tekstgrootte en -stijl wijzigen. (Snapt u het verband tussen wachtwoorden en lettertypen?)

Er kunnen meerdere gebruikersaccounts worden aangemaakt en het is niet mogelijk om de opgeslagen informatie te bekijken zonder eerst het juiste wachtwoord op te geven. Bovendien kunt u met de toepassing versleutelde back-ups maken, zodat u uw gegevens altijd kunt herstellen mocht dat nodig zijn.

De omschrijving van de maker zelf vind ik duidelijker:
Daily Journal is a handy application that enables you to lock your account with a password, preventing others from accessing your private data. You can use it to write your memories, as well as save important appointments. The main window includes a calendar that can be used to navigate between entries, and the built-in search function can make this task even easier.
Giveaway of the day — Daily Journal 4.2

Deze titel kregen we niet eerder van Vovsoft. De blogs over weggevertjes van Vovsoft.

Systeemvereisten: Windows 10/ 8.1/ 8/ 7/ Vista/ XP

Site van de leverancier

Trial te activeren met de activatiegegevens van het weggevertje? JA/NEE/JA: zijn identiek

Bij de activatie wordt contact opgenomen met IP-adres xx.xxx.xxx.xxx/geen contact opgenomen met internet.

Geen Themida, een schone installer. De sleutel staat in de readme. 32 Bitter.

De activatie staat in het register:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\VS\ServiceModules\90CAE501FCEC1CF09167DD13E4B55940\Settings]
"LicenseOwner"=-
"LicenseKey"=-

Bewaar deze sleutel. Ik kon er het weggevertje mee activeren op een schone virtuele ThinPC. QED.

Niet alleeen een systeem snpshot, maar ik laat nu ook mijn eigen bestanden opslaan:


De ervaringen van de Duitse vrienden, met name Joker0502 ... wir sind die Macher.... En hun commentaarpagina.

De posting van Ootje.

OT: dit heb ik voor één van mijn beide Linux Mint laptops net te laat ontdekt, Timeshift. Het maakt niet alleen een snapshot van de systeembestanden en -instellingen, maar desgewenst ook van uw privébestanden.

Later toegevoegd: de ene Linux Mint 18.3 aptop draait prima, maar bij de ander heb ik een tijd geleden in een moment van onbedachttzaamheid een onbetrouwbare update gedraaid en sindsdien heeft die kuren. Ik heb met Timeshift een systeembackup gemaakt en toen geprobeerd 18.3 op te waarderen naar 19. Dat mislukte, omdat er teveel foutmelidingen waren. Een aantal had te maken met het ontbreken van Nederlands in de update. Daarom zal ik het nog eens proberen, nadat ik de systeemtaal teruggezet heb op Engels. De backup van Timeshift herstelde keurig de oude 18.3, inclusief de problemen daarmee.

Gezien alle ellende met Windows 10 op mijn desktop staat ook op mij todo-lijst de SSD daarvan te vervangen door een ander, waar ik Linux Mint op zet. Windows kan ik dan nog steeds draaien, maar dan virtueel met VirtualBox.

De officiële site van vandaag:


Terug naar het begin.