Phototheca is de thuisbasis voor uw digitale herinneringen. Deze organizer applicatie van Lunarship Software maakt het gemakkelijk om duizenden digitale foto's en video's te bekijken, sorteren en organiseren. Importeer afbeeldingen van camera's, geheugenkaarten, harde schijven, netwerkshares en iOS-apparaten. Label foto's en video's met sleutelwoorden, organiseren in albums, verwijderen van dubbele bestanden en met één klik delen op sociale media.

Hoogtepunten:

 • Ondersteuning voor RAW- en videoformaten;
 • Foto's delen op Facebook, Flickr, Google Photos (Picasa Web Albums) en Twitter;
 • Foto's en video's taggen met sleutelwoorden;
 • Rechtstreeks zoeken in de bibliotheek;
 • Volgen en auto-updaten beelden van een specifieke locatie;
 • Detectie en verwijderen dubbele bestanden;
 • Slimme Albums die werken als opgeslagen zoekslagen;
 • Wachtwoord beveiligde kluizen;
 • Overzichtelijke, gestroonlijnde UI met high-DPI en dual monitor weergave;
 • Ontworpen voor muis, toetsenbord en touch.

vernieuwingen

Giveaway of the day — Phototheca Pro 2.9.0.2

Versie 2.8.0 kregen we op 23 maart 2017. De blog van die dag.

Systeemvereisten: Windows Vista/ 7/ 8/ 8.1/ 10

Site van de leverancier

Trial te activeren met de activatiegegevens van het weggevertje? JA

Bij de activatie wordt geen contact opgenomen met internet.

Geen Themida. De sleutel staat in de readme. Geen Nederlands. 32 Bitter. Loopt met zwart scherm vast op de virtuele ThinPC. Op de virtuele W8.1 64 Pro zie ik wat het probleem is: drivers en kan ik kiezen voor softwarematige rendering. Na een herstart lijkt alles dan OK.

Net als de vorige keer lijkt de programmamap te volstaan als semi-portable. Met de met Discovery gemaakte activate.msi kon ik de programmamap activeren in een zandbak op de productiedesktop. QED.

De activatie ligt vast in %Appdata%:

 • <CreateFiles>
 • <File Target="%CSIDL_LOCAL_APPDATA%\Phototheca\UserData\db.db"
 • <File Target="%CSIDL_LOCAL_APPDATA%\Phototheca\UserData\files.dbBackUp"
 • <File Target="%CSIDL_LOCAL_APPDATA%\Phototheca\UserData\files.db"
 • <File Target="%CSIDL_LOCAL_APPDATA%\Phototheca\UserData\db.dbBackUp"
 • </CreateFiles>

Althans, deze vier bestanden werden tijdens de activatie aangemaakt, al vermoed ik dat de eerste volstaat. Als ik namelijk de naam wijzig in db_oud.db_oud, heb ik weer een giveawaytrial. Daar is weer een db.db aangemaakt. Die verschilt in 10 regels van de geactiveerde versie. Maar ik zie niet direct wat aan de verschillen.

Met activate.msi worden de vier bestanden op de juiste plaats in Sandboxie neergezet. Maar die activatie lijkt systeemgebonden. Want ik kon er de trial niet mee activeren op en nieuwe, supersnelle virtuele Windows Server 2019 Essentials. Wel kon ik daar de trial activeren met de meegeleverde sleutel van het weggevertje.

Maar misschien is de activatie toch niet systeemgebonden? Want ik heb de programmamap uitgepakt op een map met portables op de productie PC. Die map heb ik gedeeld met de virtuele Windows Server. En daar kan ik het weggevertje ook semi-portable opstarten. Daar is hij natuurlijk niet geactiveerd. Als ik dan de activate.msi draai, is de semiportable wel geactiveerd op de virtuele Windows Server.

Bij een controle op de productiedesktop blijkt daar dezelfde semiportable nog niet geactiveerd. Ook logisch, want de activatie staat in de %AppData% van de virtuele Windows Server en nog niet in de %AppData% van de productiedesktop. Nadat ik ook daar activate.msi heb uitgevoerd, is de semiportable tevens geactiveerd op de productiedesktop. Dus is de activatie niet systeemgebonden. QED.

Ik las diverse commentaren van mensen die het vorige weggevertje hadden. Zij hoefden die vandaag niet te activeren. Dus kennelijk is het weggevertje probleemloos op te waarderen.

Het doet me wat denken aan Picasa dat Google helaas niet meer ondersteunt. Gelukkig heb ik er wel een Cameyo portable van.

De ervaringen van de Duitse vrienden, met name Joker0502 ... wir sind die Macher.... En hun commentaarpagina

De posting van Ootje.

een

Giveaway Club schenkt vandaag en morgen Dimo MXF Converter v4.5.0 (lifetime license) by Dimo Studio. De sleutel.

///html <! Hieronder wordt de officiële site van vandaag ingevoegd> <p>De officiële site van vandaag:</p> <iframe sandbox src="https://nl.giveawayoftheday.com/phototheca-2-9-0/" width="1400" height="480"></iframe><br> //

Terug naar het begin.