Hoe kunt u webcam en microfoon blokkeren? Uw privacy stelen door uw webcam of microfoon illegaal te hacken kan een probleem worden.
U kunt de webcamcover gebruiken, echter kunt u de hoes vergeten na het gebruik van de webcam en er is geen alternatieve manier om microfoonhacken te voorkomen.
Er bestaat een andere manier:installeer "Block Webcam and microphone". En u hoeft niet langer de hoes van de webcam te gebruiken.
Goedgekeurde programma's (zoals Skype, Viber) mogen na uw toestemming webcam en microfoon gebruiken, maar niet-goedgekeurde programma's kunnen dat dan niet. Wanneer programma's toegang proberen te krijgen tot uw webcam of microfoon,krijgt u een pop-upvenster te zien waarin u wordt gevraagd goedkeuring te bevestigen. U staat alleen het gebruik van webcam of microfoon toe aan programma's die u vertrouwt.
U kunt uw webcam of microfoon met heel eenvoudige instellingen beschermen tegen hacking.

Belangrijkste mogelijkheden

  • Voorkom dat kwaadwillende programma's gebruikmaken van uw webcam of microfoon.
  • U moet de applicaties opgeven die de webcam of microfoon mogen gebruiken.
  • Voor uw gebruikersgemak bieden we een lijst met veel gebruikte applicaties. (Registreer de geaccepteerde applicatie eenvoudig met een enkele klik)
  • De toepassing die standaard wordt geïnstalleerd bij de installatie van Microsoft Windows, mag de webcam of microfoon gebruiken.
  • Als een niet-geregistreerde applicatie toegang probeert te krijgen tot de webcam of microfoon, wordt de gebruiker gevraagd deze bewerking toe te staan.
  • Wanneer het hoofdprogramma wordt afgesloten, hebben programma's geen toegang meer tot de webcam of microfoon.

Giveaway of the day — Block Webcam and microphone 2.1.0.2

Deze titel kregen we hier nog niet eerder van XSecuritas. De blogs met de tag xSecuritas.

Systeemvereisten: Windows 7/ 8/ 10 ( 32&64 bit); Windows Server 2008 R2 or later; supported languages: English, Spanish, Japanese, Chinese (simplified), German, French, Portuguese, Russian, Dutch, Turkish, Korean, Hindi

Site van de leverancier

Trial te activeren met de activatiegegevens van het weggevertje? JA: zijn verschillend

Bij installatie wordt contact opgenomen met IP-adres 93.184.220.29 (CRL Repository)
Bij opstarten wordt contact opgenomen met IP-adres 18.216.47.108 (https://www.xsecuritas.com/)
Ik moest wel het gratis Zone Alarm Firewall op mijn desktop zetten, nu de virtuele machines niet meer benaderbaar zijn. Want het lukt me (nog) niet VirtualBox terug te zetten. Die heb ik helemaal verwijderd, maar als ik een nieuwe versie wil installeren, stopt de installatie snel omdat "de oude versie niet verwijderd kan worden". Kennelijk staart er ergens nog een spoortje van de verwijderde versie.

Geen Themida. In de readme een link om uw sleutel aan te vragen. Die komt per per, gegevens staan al ingevuld in de browser. Op een ander mailadres kreeg ik een andere sleutel.
Omdat mijn VirtualBox is gesneuveld, test in on Sandboxie. Kent Nederlands. 32 en 64 Bitter. Ongevraagd wordt Microsoft Visual C++ 2010 x64 Redistributable - 10.0.30319 erbij gezet. Sandboxie blokkeert een aantal drivers.

In het bestand 6824f4a902c78fbd.customDestinations-ms zie ik welke sites geopend zijn in mijn browser.

Omdat het niet draait in Sandboxie, kan ik niet activeren. De Duitse vrienden zien de activatie vastgelegd in het bestand
C:\ProgramData\xSecuritas\Block WebCam\webcam.db3. Bij mij met CRC32: C881BE8A en bij de trial CRC32: 2D1C1057

Dan maar Time Freeze 2017 op de desktop gezet. Ik zie dat de default sleutel al is ingevuld: CDFRA-***64-TFEHZ. Maar die is maar een maand te gebruiken. Ik moet een wachtwoord kiezen en mijn mailadres ingeven. Ik probeer vanwege het ontbreken van virtuele machines onder Time freeze 2017 een Cameyo te maken. Dat kost natuurlijk veel meer tijd dan op een virtuele machine. Want er valt veel meer te scannen vóór en na de installatie van het weggevertje. Aan de andere kant: ik krijg dan wel een W10 Cameyo.
Bij het editen van de Cameyo moet ik flink wat opruimen aan bestanden en registersleutels. Want de desktop draaide rustig door en allerlei achtergrondprocessen - die niet draaien op een schone virtuele machine - laten hun spoor in de Cameyo achter. Bij de test grijpt Defender direct in, want die vindt Cameyo maar niets. Voor de volgende keer heb ik de Cameyomap (staat in de map Documenten van de ingelogde gebruiker) toegevoegd aan het rijtje mappen waar Defender niet naar mag kijken.

Nu de trial onder bescherming van Time Freeze op de desktop gezet. Na hernieuwd aanmelden met mijn bekende mailadres en wachtwoord bij de Chinese server is de trial blijvend geactiveerd met de startsleutel CDFRA-******4-TFEHZ. QED.

Als ik webcam.db3 vervang door de oudere, heb ik een trial terug. Plaats ik de laatste webcam.db3 (afkomstig van de geactiveerde trial) terug, dan heb ik weer een geactiveerde versie. QED.

Als laatste Time Freeze uitgezet, de desktop weer "schoon" opgestart, Time Freeze weer aangezet en nu het weggevertje geïnstalleerd en de bewaarde webcam.db3 van de geactiveerde trial op de juiste plaats gezet. Het weggevertje is nu geactiveerd en aanvaardt mijn wachtwoord. QED. Forum voor Democratie zal jaloers zijn op de sterkte van mijn bewijs van de juistheid van de bevindingen van mijn Duitse vrienden (grapje). Ik wist het wel (grapje).

Ik gebruik zelden een webcam. Het is een los apparaat, dat ik alleen aansluit als ik het nodig heb. Ik zie daarom geen noodzaak het weggevertje blijvend te installeren.

De ervaringen van de Duitse vrienden, met name Joker0502 ... wir sind die Macher.... En hun commentaarpagina

De posting van Ootje.

De officiële site van vandaag:


Terug naar het begin.