Iedereen beschikt over privé gegevens, en wilt u die data beschermen, dan is Kryptel wat u zoekt. Kryptel is een gebruikersvriendelijke oplossing, waarmee zelfs een nieuwe computergebruiker raad mee weet. Wilt u een bestand versleutelen? Sleep het naar het Kryptel icoon, en Kryptel doet de rest. Gebruikersvriendelijk betekent trouwens niet simpel of onveilig. Kryptel is gebaseerd op moderne geavanceerde Encryption Standaards en kan overweg met een uitgebreide reeks versleutelingstaken – van basic drag-and-drop bestandsversleuteling tot complexe geautomatiseerde versleuteling.

 • Gemakkelijke bestands- en mappenversleuteling: rechtsklikken op een bestand of map en ‘Encrypt’ selecteren – of slepen naar het Kryptel icoon op het bureaublad.
 • Sterke Versleuteling: gebruikt de nieuwste NIST-goedgekeurde Advanced Encryption Standard; diverse gerespecteerde ciphers zijn beschikbaar voor geavanceerde gebruikers.
 • Bestand sets: een versleutelingstaak definiëren en duizenden bestanden met één klik versleutelen!
 • Versleutelde back-ups: Ideaal voor veilige dataopslag. Dankzij de sterke versleuteling, kunnen Kryptel back-upbestanden overal worden opgeslagen – op een DVD worden gebrand, verplaatst naar LAN-opslag, of zelfs naar een remote publieke server worden gezonden.
 • Fout Resistent: Zelfs wanneer de computer crasht tijdens een versleuteling, zullen er geen data verloren gaan. En indien een versleutelde container corrupt raakt door falen van de hardware, biedt Kryptel Data Recovery een goede kans op herstel van die data.

Opmerking: het programma-archief bevat tevens de portable versie die alleen op portable media gebruikt kan worden en die moet worden geactiveerd met de geboden sleutel als de gebruikelijke! Bij mij werkt de portable gewoon op de desktop, via een zandbak geactiveerd.

Giveaway of the day — Kryptel Standard 8.2.1

Versie 7.6.1 kregen we op 15 november 2017. De blog van die dag.

Systeemvereisten: Windows XP/ Vista/ 7/ 8/ 10

Site van de leverancier

Trial CRC64: 0B8B99DDCC325301 te activeren met de activatiegegevens van het weggevertje CRC64: 558EBCB519898DE6? NEE: zijn verschillend. maar de trial slikt wel het licentiebestand.

Bij de activatie door de Licence Manager wordt contact opgenomen met IP-adres 149.56.37.157 http.

Geen Themida. Zowel een installer als een portable. De sleutel staat in de readme. 32 Bitter. Geen Nederlands. Wel de taal van mijn geboorteland.
De activatie staat in kryptel.lic. Dat is een tekstbestand:

 • ***** START LICENSE RECORD *****
 • LVYQoR8***********AAAABAAR2l2
 • ZUF3YXl***********QAAMAABAFyzgnxp
 • 5oXCBSf***********EA+XGM46jfelKfi0
 • BJJUhUm***********x5bStd78pnlFXtc6
 • gkJp9PO***********AZ6DhirECf0tP0+K
 • xTBo***********Z4B
 • ****** END LICENSE RECORD ******

De locatie is in de zandbak in de map H:\Sandbox\gebruikersnaam\zandbaknaam\user\current\AppData\Roaming\Inv Softworks\Kryptel Common Data\Settings
ofwel in C:\Documents and Settings\gebruiker\Application Data\Inv Softworks\Kryptel Common Data\Settings\
kortweg in %AppData%.

Bij de portable komt kryptel.lic in de submap Settings van de programmamap.

Bewaar dit bestand: ik kon er de trial mee activeren in een schone zandbak. QED
De licentie staat op naam van GiveAwayOfTheDay en verloopt "nooit", op donderdag 1 januari 2099. Dan leef ik niet meer.

Het menu krijgt u met KrWizard.

Er zijn drie versies.

Ik denk wel dat het een goed product is, maar ik kan prima uit de voeten met mijn betaalde licentie van SafeHouse en diverse freeware, waaronder 7z. Die producten vind ik eenvoudiger in het gebruik. maar ik ben dan ook geen beginnend computergebruiker ;)

Wat mij vooral tegenstaat, is dat de bestandsnaam ook wordt versleuteld. Dat betekent dat die naam mij niets meer zegt. Vergelijk dat met de manier waarop ik weggevertjes versleuteld wegzet in mijn uitwisselingsmap. Ik gebruik 7z en zet alle bestanden (installer, readme met de sleutel, registersleutels etc) in één .7z-bestand dat gewoon de naam draagt van de map waarin ik het weggevertje heb uitgepakt. Vandaag is dat bijvoorbeeld 20190802_KryptelStandard821_install_and_activate.7z. Dat is begrijpelijk.

OT: mijn naamgever ...

De ervaringen van de Duitse vrienden, met name Joker0502 ... wir sind die Macher .... En hun commentaarpagina

De posting van Ootje.

De officiële site van vandaag:


Terug naar het begin.

1YeZXUamdi/TjLJjL3x76UbVNT/uuqf7/4GL2Y4ayV/oKyyodGBXsPua2sRz3oTIbFrio7JGvbGj/bTTkPDtOScOi21ZRrR3xyX5JYu9B4xu3+T3Ac2nElDNlEAoil+5P+0vX9wwAHVvqBEsoWA09zEikQG9ckXl5YiYKAw7MiGmECuNumBSv9esrvieKuKQFxqz2NER9NXlWEdD+YbjiTHgD82ldkoDA9C+Z3fjdqZ+xHQ16ipom72rRfA3WaZclRub8sHj49INu62ag6EVN+jZ7tdqv/nq8EU71ocjUitsTgaSUPVXb7IWuXQQV321mPgqCsV6Km7hEADJhS5qBIpl7i8tXoPVjgPpWc4OC1GJpnyhrwoV/eV9UnFiQoYbxTXZlmk57We/dMOFX1MIyQ==