Nope is software die u helpt bij het blokkeren van sites voor een bepaalde tijd om u te helpen eventuele taken af te ronden zonder afgeleid te worden. Specificeer de tijd die u wilt besteden aan een bepaalde activiteit zonder mogelijke onderbrekingen, zet de blokkade aan en uit.

Giveaway of the day — Nope Pro

Deze titel kregen we hier nog niet eerder van IrisTech. De blogs met de tag IrisTech.

Systeemvereisten: Windows XP/ Vista/ 7/ 8/ 8.1/ 10

Site van de leverancier

Trial te activeren met de activatiegegevens van het weggevertje met CRC64: 730D1ED549F1F08E? JA/NEE: zijn identiek/verschillend - nog geen trial gevonden

Bij de activatie wordt contact opgenomen met IP-adres 185.123.1880.60 http.

Geen Themida. De "sleutel" staat in de readme.

Alweer een proefbalonnetje van IrisTech. Iets voor mensen die geen ingebouwde wekker hebben en niet overweg kunnen met soortgelijke gratis tools van Apple en Google. Ik heb niet voor niets een klokje boven en onderaan mijn blog staan ...

Ben benieuwd of ik hier per site het gebruiksvenster kan instellen. Misschien sommige sites maar één milliseconde per dag toestaan?? Helaas niet: ik heb ze voor 100000000 minuten geblokkeerd, maar kan ze na 5 minuten handmatig deblokkeren.

De te blokkeren url's staan in het register:
HKEY_CURRENT_USERS\Software\IrisTec..., in de subsleutel

 • "WebsitesForBlocking"="facebook.com
 • * youtube.com
 • * linkedin.com
 • * pinterest.com
 • * twitter.com
 • * instagram.com
 • * de.giveawayoftheday.com" (heb ik handmatig in het menu toegevoegd)

De activatie staat ook in het register:
HKEY_CURRENT_USER\Software\ITAUL\No...

 • "is_paid"="true"
 • "is_trial"="false"
 • "activation_code"="nope-*******J44"
 • "trial_id"="8***K"
 • "is_first_start"="false"

De blokkade van de url's staat in \C\Windows\System32\drivers\etc\hosts. Dus in principe zijn ze permanent geblokkeerd. Het weggevertje nope-dynamic.exe staat in %AppData%, in de map \user\current\AppData\Local\Nope.

Maar vanuit Sandboxie wordt de echte desktop niet beschermd: https://de.giveawayoftheday.com/novapdf-lite-10-3/ is gewoon bereikbaar. En als ik het weggevertje op de desktop zet, ook nog?? Ook na een herstart kan ik het "geblokkeerde" facebook.com bereiken. Het idee is dus leuk, maar het werkt niet op mijn desktop.

De oude hosts wordt keurig bewaard met cmd.exe /c copy C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts "%APPDATA%\hosts.temp": zie log.txt

OT: de rest komt vanavond.

De ervaringen van de Duitse vrienden, met name Joker0502 ... wir sind die Macher .... En hun commentaarpagina

Helaas is Ootje op 2-8-2019 gestopt met zijn dagelijkse blog op nl.giveawayoftheday.com.

De officiële site van vandaag:


Activatiegegevens versleutel ik met het gratis tooltje TheLetterEncrypter

Wegens gebrek aan belangstelling ben ik gestopt met mededelingen omtrent de uitwisselmap. Ik maak voortaan alleen portables van weggevertjes die ik interessant vind en houd die voor mezelf. Ze zijn op verzoek nog wel beschikbaar. Eveneens wegens gebrek aan belangstelling zet ik per 1-8-2019 de spellen niet meer in de uitwisselmap.

Mede-auteurs, die kunnen inspringen als ik van huis ben - of domweg prioriteit geef aan andere dingen - zijn van harte welkom. U mag eenvoudig beginnen. Met het aanpassen van de titel en plaatsen van de downloadlinks zijn de ochtendbezoekers al geholpen. Gelukkig springt The Freak vaak bij. Maar die heeft natuurlijk niet dagelijks tijd op het moment dat het weggevertje beschikbaar komt. Mijn ideaal is een team van samenwerkende schrijvers, waar elk lid één of twee keer per week een blog verzorgt.

De uitwisselmap staat wat verstopt in de wolk en de bestanden zijn versleuteld. Dit om te voorkomen dat ze per abuis onbedoeld kunnen worden geopend en gedraaid. Ze zijn uitsluitend bedoeld voor oudere Nederlandstaligen die moeite hebben met de installatie en/of activatie. Als u tot de doelgroep hoort en toegang tot mijn uitwisselmap wilt, kunt u een mailtje sturen naar gergn @pen_staart weggevertje punt com. U krijgt dan per mail de link, uitleg en de voorwaarden. De belangrijkste voorwaarde: niet doorgeven.

De alternatieve weggever, Giveaway Club van Auslogics is er per 26-7-2019 mee gestopt. Maar ze publiceren nog steeds handige tips.

Givewayoftheday heeft een eigen overzicht van freeware/ shareware

7-Zip

Terug naar het begin.