Na een aantal jaren is gebeurd wat ik vreesde: onder de mensen die ik toegang tot mijn uitwisselmap heb gegeven, zat een onverlaat. Die heeft de toeganglink en het wachtwoord openbaar gemaakt. Op 28-1-2020 kreeg ik per mail een bericht over. Op 29-1-2020 heb ik de links verwijderd. Jammer dat de goeden onder de kwade moeten lijden.

Begin januari 2020 meldde mijn provider Gandi mij dat zij per 30-6-2020 de stekker uit hun blogdienst trekken. Ik weet nog niet of in van hun aanbod gebruik maak om een website met een alternatief blogprogramma te maken. Na een gratis compensatiejaar gaat mij dat €36 per jaar extra kosten. Dat vind ik minder erg dan de migratie.

Als er een weggevertje is, dat mij interesseert, zal ik het wel downloaden en daar wat daar eventueel wat over schrijven. Maar de meerderheid van de weggevertjes blijk ik zelf nooit te gebruiken. Dan kan ik mijn tijd beter gebruiken. Zo breng ik tegenwoordig elke dag ruim een half uur tot drie kwartier door in de fitness, om mijn conditie na de behandeling tegen prostaatkanker zo'n drie jaar geleden weer op peil te brengen. Inclusief omkleed- en reistijd kost mij dat één tot anderhalf uur. Ongeveer even veel als één weggevertje. En de rest van de dag heb ik ook het nodige te doen. De combinatie fitness en blog schrijven kost mij dus gewoon meer tijd dan mij lief is.

Ik stop ook met het aanvragen van links. want die heb ik zelf niet nodig en het legt een druk op wat ik doe rond 9 of 10 uur.

Wat natuurlijk ook meespeelt bij mijn beslissing, is het wegvallen van Ootje, het ontbreken van zinvolle reacties op nl.givewayoftheday.com en op mijn blog. Giveawayoftheday heeft de vertaler de laan uit gestuurd en gebruikt een slechte vertaalautomaat, waardoor de "Nederlandse" teksten onbegrijpelijk zijn. De wijze waarop zij omgaan met posters is bedroevend en beledigend. Heel veel van mijn bijdragen worden geweigerd en ik heb al te vaak daar van naam moeten wisselen:gergn, krypteller en nu onderzoeker. De kinderlijke poging hun klanten te binden met de verplichte downloadlinks en de voor mij wel erg makkelijk te omzeilen, maar voor de modale bezoeker lastige Themidabeveiliging zijn mede debet aan mijn lage dunk van die organisatie.

Ik blijf de blog wel aanhouden, want het kost niet veel: €15 per jaar. Het is naast DropBox een handig webtool om een dagboek in de cloud op te slaan. Zo kan ik vanaf elk apparaat, vanaf smart phone tot desktop altijd bij mijn teksten. Bij DropBox zijn het bestanden, bij de blog zijn het teksten in een dubbele boomstructuur: pagina's (Pages) en blogs (Entries). Per item kan ik het openbaar maken (published) of privé (unpublished). Elke Entry kent vier onderdelen: Title, Excerpt, Content en Notes. Notes zijn altijd privé en daar zet ik voor mezelf de sleutels in. Een Page heeft drie onderdelen: Title, Excerpt en Content. Een Page heeft dus geen Notes. Misschien maak ik een unpublished of met een sleutel beveiligde Page aan, waar ik de sleutels en volledige activatiegegevens van de weggevertjes zet. En heel misschien een published Page waar ik de geschoonde activatiegegevens van weggevertjes in zet. Dat laatste alleen als ik reacties krijg, waaruit blijkt dat tenminste vijf lezers dat op prijs stellen.
Aanvuling dd 21-12-2019: ik heb twee Pages aangemaakt: activatiegegevens en activatiegegevens_openbaar. De eerste bevat de volledige sleutel, maar is beveiligd met een wachtwoord. De tweede is openbaar. Daar is de sleutel deels ***.

IK blijf per mail benaderbaar voor technische ondersteuning. Maar ook die stroom vragen is opgedroogd. Als ik op nl.giveawayoftheday.com een vraag zie, waarop ik meen het antwoord te weten, zal ik wel reageren. Zowel daar als hier, op een afzonderlijke pagina. als mijn antwoord niet wordt gepost, kan men het hier lezen. Men kan ook onder dit Entry vragen stellen.

Als mensen het schrijven op blog.weggevertje.com willen overnemen, hoor ik dat graag. The Freak: bedankt voor je woensdagse postings. Daardoor kon ik met een gerust hart op bezoek gaan bij een bedlegerige oudere dame in een ander dorp.